تخلیه در علامه جنوبی در طی سالها فعالیت توانسته به خوبی اعتماد ساکنین محترم این منطقه از پایتخت را به سمت و سوی خود جلب کند. به نحوی که آمار تماس گیرندگان و درخواست کنندگان خدمات تخلیه چاه تهران و لوله بازکنی هر روز بیشتر می شود. این موفقیت را مدیون کادر مجرب و بهره گیری از اساتید فنی کار و تجهیزات نوین در این زمینه است.اجازه بدهید در ادامه موضوع لایروبی و اهمیت آن را برایتان تشریح می کنیم تا ضمن معرفی این موضوع با بخشی کوچکی از زحمات تلاشگران فنی کاری در این زمینه نیز آشنا شوید.
قبل از هر چیزی بگذارید لایروبی کانال فاضلاب را تعریف کنیم. به عملیات استخراج مواد انباشته شده در کانال های فاضلاب و چاه های دفع پسماند لایروبی می گویند. این مواد انباشته شده می تواند گل و لای حاصل از پسماندها و رسوبات باشد و گاه لجن هایی که همراه با سنگ و زباله های ریزتر در مسیر کانال و چاه ها ته نشین می شوند.
لایروبی کانال فاضلاب شهری و انواع چاه های دفع پسماند بدین گونه است که شامل تراش دادن و پاک کردن جداره کانال و چاه از لایه های ضخیم رسوب های لجنی می باشد. این مساله به منظور رعایت اصول بهداشتی می بایست به صورت روتین و در تمامی شهرها صورت بگیرد. گفتنی است این عملیات به وسیله لایروبی منهول های فاضلاب در تمامی شهر امکان پذیر می باشد.
لایروبی هم می تواند به صورت باز باشد و هم سربسته. لایروبی به صورت روباز معمولا در نهرها، رودخانه ها و دریاها انجام می گیرد. لایروبی در مکان های سربسته نیز خاص کانال ها، قنات ها، زیر پل ها و انواع چاه ها می باشد.
قنات ها نیز لایروبی می شوند. این امر به منظور دستیابی به آب آشامیدنی انجام می گیرد. لایروبی دریاها ، دریاچه ها، نهرها و آبراه ها همزمان با بهره برداری از شناورها رایج می باشد.
یکی دیگر از مواردی که لایروبی را ضروری و غیر قابل اجتناب می سازد، برای رفع مسدودیت و جلوگیری از آب گرفتگی های سطح معابر و حتی زمان وقوع سیل است. اگر کانال ها پاکسازی شده باشند، با اندک بارندگی شاهد آبگرفتگی در سطح خیابان ها نخواهیم بود.
معمولا لایروبی با دستگاه و با کمک تانکرهای دارنده مکنده و ماشین های مخصوص جهت جمع آوری فاضلاب ها و لجن و رسوبات انجام می گیرد. در این نوع تانکرها شاهد لوله هایی بزرگ و با خمش مطلوبی هستیم که براحتی انعطاف پذیر هستند و از جنس مواد پلی اتیلن ساخته شده اند. این لوله ها با ضخمات خوبی که دارند حجم و فشار وارده هنگام ساکشن را از بین می برند. بیشتر بدانید
با شستشوی کانال فاضلاب، بستر رودها و مواردی از این دست باعث می شود تا مسیر پیشروی پساب ها روان تر شده و از گرفتگی و بالازدن کانال ها ممانعت به عمل آید. ضمن این که با شستشو و پاک سازی میتوان بستر رودها را عمیق تر کرد، مسیر کانال ها را احیا کرد و جانی دوباره به انواع چاه های ساختمانی داد.
لایروبی به دو روش انجام می شود؛ لایروبی احداث و لایروبی ادواری. در لایروبی احداث ، برای اولین بار پس از پایان عملیات ساخت و ساز، کانال و چاه را مورد لایروبی قرار می دهند تا کمترین نشانه ای از وجود سیمان، آهک و بقایای ساختمانی در کانال ها یافت نشود.
لایروبی ادواری نیز دارای زمان بندی دقیق است که هر از گاهی کانال ها و چاه های ساختمانی را مورد بازبینی قرار داده و عملیات لایروبی را انجام می دهند تا در ادامه مشکلی برای کانالها و چاه های ساختمانی بوجود نیاید.
کانال های فاضلاب شهری را می توان به سیستم عروق شبیه کرد. رگ و شریان هایی که اگر دچار گرفتگی شوند، پیامدهای منفی را شاهد خواهیم بود. مانند، انتشار بوی بد در سطح معابر، پراکنده شدن آلودگی و بالازدن پساب ها، احتمال بیماری های عفونی، افزایش جمعیت موش و حشرات موذی.
از همین رو خادمین فنی کار مجموعه تخلیه چاه در علامه جنوبی با پاکسازی مسیر آب روها و چاه های ساختمانی به شهر چهره ای زیبا داده و از تبعات منفی پرشدگی کانال ها و چاه ها ممانعت به عمل می آورند.